Het was september 1898

Het Nederlandse wegennet was nog grotendeels onverhard. De verharde wegen werden in die periode aangelegd met sintels en keien van natuursteen in de rijsporen. Gebakken materiaal was nog in opkomst. Jan, Jaap en Arie Versluys begonnen op 5 september 1898 een stratenmakersbedrijf in het Utrechtse Oudewater en groeiden met hun bedrijf uit tot 25 medewerkers aan het eind van de jaren ‘30.

In 1946 maakte Jan Versluys met zijn zoon Piet een herstart van het bedrijf. De naam Versluys werd een begrip in de regio Utrecht. Na een kleine 7 jaar werd een van de eerste moderne asfaltmachines van Nederland, de KL 50, aangekocht door Versluys.

Het eerste asfaltproject in Rotterdam voor Versluys & Zoon BV.

Versluys & Zoon

Versluys & Zoon is het moederbedrijf van de Versluys Groep. Het bedrijf heeft alles in huis om een project van begin tot eind uit te voeren; van duurzaam asfalteren tot volledige reconstructie van een weg.

We onderscheiden ons door klantgerichtheid, innovatieve toepassingen en een oplossingsgerichte focus. We denken met u mee over toepassingen en de levensduur van uw wegverharding. Na het aanleggen zorgen we voor service en onderhoud. Moderniseren en innoveren staan bij ons hoog in het vaandel.

Versluys Verkeerstechniek

Versluys Materieel werd opgericht in het begin van de jaren ‘60. Hierin werd later de afdeling Verkeerstechniek ondergebracht. Versluys Materieel was in Nederland een van de voorlopers op het gebied van mobiele verkeerslichtinstallaties als het verkeer tijdens werkzaamheden in goede banen geleid moest worden.

Asfalteren ging er heel anders aan toe in de jaren ’50 bij Versluys & Zoon BV.

Van 1898 tot nu

Vandaag de dag is de Versluys Groep een zelfstandig, modern geleid bedrijf. Versluys Wegenbouw heeft een eigen asfalt productiecapaciteit, hoogwaardig materieel en vakbekwaam personeel op het gebied van aanleg en onderhoud van wegen.
Versluys Verkeerstechniek beschikt over de meest moderne technieken op het gebied van ontwerp, voorbereiding en uitvoering van de vereiste verkeersmaatregelen.

We helpen opdrachtgevers bij de voorbereiding en realisatie van alle civieltechnische projecten. Versluys Groep is al jaren uw partner voor een goede weg.

Partners

Versluys & Zoon heeft een aantal ondernemingen waarmee nauw wordt samengewerkt. Onderstaand een greep uit onze belangrijkste partners.

Meer over Versluys & Zoon BV