Preventief asfaltonderhoud voorkomt ernstige beschadigingen

Asfaltonderhoud is regelmatig nodig. Door zware belasting, strooizout en weersinvloeden ontstaan er zichtbare en onzichtbare gaten en scheuren in asfalt. Het wegdek wordt steeds zwaarder belast door het toenemende en zwaardere wegverkeer. Door dit intensieve gebruik behoudt een wegdek van asfalt op de lange termijn niet de vereiste structuur. Met periodiek asfaltonderhoud zorgt Versluys Wegenbouw ervoor dat het wegdek de originele, hoogwaardige staat behoudt.

Waarom Versluys als wegenbouwer?

Ruim 125 jaar ervaring

Ontzorgt het wegenbouwproces van A tot Z

Maatwerkoplossingen: geen enkel project is hetzelfde

VCA**, NEN-EN-ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Veiligheidsladder trede 3 bij VCA.

CO2-ladder trede 5

Innovatieve wegenbouwer die kijkt naar de lange termijn

Contractvormen (Bouwteam, DNC, RAW, UAV-GC)

Asfaltonderhoud door oppervlakbehandeling

Geasfalteerde wegen worden vaak pas onderhouden als het wegdek zichtbaar beschadigd is. We zijn dan te laat om met de eenvoudige, goedkopere en snellere methode van oppervlakbehandeling (slijtlaag) de weg te conserveren en daarmee de levensduur te verlengen. Het voorkomen van asfaltschade is goedkoper dan nieuw asfalt.

 

Asfaltonderhoud met oppervlakbehandelingen is met name geschikt voor secundaire wegen, parkeerterreinen, woonstraten, fiets- en wandelroutes. Het bestaande wegoppervlak wordt, na te zijn gereinigd, vernieuwd door het aanbrengen van een laag bitumineus bindmiddel, ingestrooid met steenslag. Bindmiddel en steenslag vormen een conserverende laag die materiaalverlies uit het wegoppervlak voorkomt en de onderliggende asfaltlagen tegen weersinvloeden beschermt

Wat Versluys Wegenbouw voor jou doet

Versluys biedt particulieren, bedrijven en overheden een totaaloplossing voor de aanleg en onderhoud van wegen en bedrijfsterreinen. Een evenwichtige verhouding tussen kosten, levensduur en de duurzaamheid van de oplossingen is belangrijk in ontwerp-, realisatie- en beheervoorstellen. We bieden onze opdrachtgevers een compleet dienstenpakket, gericht op het beheer en onderhoud van asfalt. 

 

Bij Versluys Wegenbouw heb je één partij die asfalt aanlegt, een onderhoudsplan opstelt en het asfalt onderhoudt. Wij kennen ons werk, waardoor we precies weten wat er wanneer gebeurd is aan het asfalt. Je bespaart als opdrachtgever kosten in het aanleggen en onderhouden van een weg, omdat er niet elke keer opnieuw een inventarisatie gemaakt wordt. Door een nauwe samenwerking met Versluys Verkeerstechniek verzorgen we zowel asfaltonderhoud als bijbehorende zaken als wegafzettingen. Hiermee is Versluys de totaalontzorger waarmee je geen omkijken meer hebt naar het project.

Heeft u vragen? Of wellicht kunt u een ervaren partner in wegenbouw gebruiken?

Onze experts helpen u graag verder. Stel onderstaand uw vraag en een van onze teamleden neemt zo snel als mogelijk contact met u op. Tot snel!

    Upload een bestand (optioneel):