Wegen asfalteren

Het wegennet van Nederland is een van de dichtst vertakte wegennetten ter wereld. Nederland heeft zelfs de grootste autosnelwegdichtheid van de Europese Unie. De kwaliteit van ons wegennet is erg belangrijk en natuurlijk een zo gezond mogelijk leefomgeving.

Daarom heeft Versluys innovatieve oplossingen zoals Harsfalt. Dit asfaltmengsel bevat een biologisch bindmiddel in plaats van bitumen, Bitumen wordt gewonnen uit aardolie, terwijl Harsfalt plantaardig is. Onderzoekers van de Universiteit van Wageningen constateerden dat het gebruik van een plantaardig bindmiddel de uitstoot van de aanleg van wegen met tientallen procenten kan verminderen.

Het Asfalt Kennis Centrum (AKC) heeft dit product in samenwerking met Mourik Infra, NTP,, Vermeulen Groep, ReintenInfra en Versluys Groep ontwikkeld en inmiddels zijn in diverse gemeenten proefstukken aangelegd.

Waarom Versluys als wegenbouwer?

Ruim 125 jaar ervaring

Ontzorgt het wegenbouwproces van A tot Z

Maatwerkoplossingen: geen enkel project is hetzelfde

VCA**, NEN-EN-ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Veiligheidsladder trede 3 bij VCA.

CO2-ladder trede 5

Innovatieve wegenbouwer die kijkt naar de lange termijn

Contractvormen (Bouwteam, DNC, RAW, UAV-GC)

Oprit asfalteren

Enorme snelwegen, grote bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen, maar ook gewoon een oprit asfalteren. Versluys Wegenbouw is de specialist in asfalteren, hoe groot of klein het project ook is. Een oprit asfalteren is vaak een voordelige en duurzame optie. De prijs en arbeidskosten per vierkante meter ligt relatief laag ten opzichte van andere soorten wegverharding en asfalt gaat lang mee. De grootste voordelen aan een geasfalteerde oprit is dat je geen last meer hebt van onkruidgroei, minder kans hebt op verzakkingen dan bij individueel aangelegde tegels en een geasfalteerde oprit eenvoudig sneeuw- en ijsvrij te houden is.

Duurzaam asfalteren

Duurzaamheid is snel belangrijk geworden in de infrasector. Wij dragen bij Versluys met onze duurzaamheidsvisie- en maatregelen bij aan het verwezenlijken van steeds groter wordende duurzaamheidsambities. Al het werk dat wij verrichten heeft invloed op de CO2 uitstoot en de hoeveelheid vrijkomende materialen. Wij kijken altijd met een kritische blik naar de scope van deelopdrachten en geven altijd advies met duurzaamheid in ons achterhoofd. Ons asfalt halen we bij de dichtstbijzijnde asfaltmolen. Zo zorgen we voor optimale routes en efficiënte transporten. Dit leidt tot 25% minder transportbewegingen. Wij recyclen en scheiden ons asfaltbeton en alle restmaterialen die vrijkomen op onze constructieplaats. Teerhoudend asfalt reinigen we eerst thermisch voordat we het verwerken in nieuw asfalt en beton. Dat noemen wij bij Versluys duurzaam asfalteren.

Kader bij duurzaam asfalteren: Asfalteren met lijnolie

We hebben samen met het Asfalt Kenniscentrum Lynpave ontwikkeld. Dit is een duurzaam asfaltmengsel met plantaardige lijnolie. Het mengsel is 20% sterker, heeft daardoor een 20% langere levensduur of kan 20% dikte reduceren. Met lijnolie kunnen wij tot 30 graden kouder produceren, wat een CO2 reductie van 30% oplevert. Deze mengsels zijn na einde levensduur 100% herbruikbaar. We gebruiken ook lijnolie in emulsies van slijtlagen, waardoor er een betere hechting ontstaat en de uitvoering van slijtlagen niet meer enorm weersafhankelijk is. Hierdoor verlagen wij het gebruik van fossiele bitumen met 10%.

Een totaalontzorger voor asfalteren

Versluys Wegenbouw is de totaalontzorger op het gebied van asfalteren, asfaltonderhoud, verkeerstechniek en wegenbouw. Een oprit laten asfalteren en daarna door dezelfde partij laten onderhouden is geen probleem: we bieden allebei de diensten aan. Het voordeel hiervan is dat we ons eigen werk kennen. Dat levert tijdsbesparing op. Vraag nu een offerte aan voor asfalteren van een parkeerterrein, bedrijfsterrein, wegen of een oprit.

Offerte aanvragen

Heeft u vragen? Of wellicht kunt u een ervaren partner in wegenbouw gebruiken?

Onze experts helpen u graag verder. Stel onderstaand uw vraag en een van onze teamleden neemt zo snel als mogelijk contact met u op. Tot snel!

    Upload een bestand (optioneel):