Nieuwe aandeelhouder en uitbreiding belangen door bouwbedrijven in Millenaar & Van Schaik

Asfalttransportbedrijf Millenaar & Van Schaik Beheer BV heeft in BAM Infra Nederland een nieuwe aandeelhouder gevonden die voor 17% instapt in het bedrijf. De overige aandeelhouders, Heijmans, Dura Vermeer en Versluys Groep, hebben hun aandeel daarnaast vergroot naar 17%. Hierdoor hebben de vier bouwers een gelijk belang in het transportbedrijf. Het management behoudt de overige aandelen. Over de transactie worden geen financiële details bekendgemaakt.

Transitie van fossiel naar duurzaam transport
Als één van de grootste transporteurs van asfalt in Nederland speelt Millenaar & van Schaik een vooraanstaande rol in de transitie van fossiel naar duurzaam transport. Daarvoor innoveert en investeert het bedrijf in elektrisch aangedreven vrachtwagens en maakt het gebruik van de duurzamere Hydrotreated Vegetable Oil (HVO) brandstof. Dit sluit aan bij de strategie van de vier bouwbedrijven waarin duurzaamheid centraal staan.

Investeren in emissieloze bouwplaatsen
Alle vier de bouwbedrijven investeren in het realiseren van emissieloze bouwplaatsen. Door samen te werken en te investeren in het asfalttransportbedrijf reduceren zij de CO2-uitstoot van het transport van en naar de bouwplaats bij de projecten waar zij asfalt nodig hebben.